top of page

Taiteilijat

Täällä voit tutustua purkutalolla työskenteleviin taiteilijoihin!

Anna Kallio

Kuvataideopiskelija

Hei! Olen Anna Kallio, kolmannen vuosikurssin taideopiskelija SAMK Kankaanpäästä. Olen syntynyt 1984 Kemissä ja asun tällä hetkellä Kyröskoskella puolisoni ja yhden kissavanhuksen kanssa.  

 

Inspiroidun arkkitehtuurista, valon ja varjon rajapinnoista, suorista linjoista ja tyhjistä tiloista. Tyylisuunnista minua kiinnostaa eniten abstrakti taide ja minimalismi. Materiaaleista paperi, puu ja löydetyt esineet saavat minut innostumaan, ja taidegrafiikka ja kuvanveisto on minulle tutuimmat tekniikat.  

 

Teoksissani tärkeintä on katsoja. Jokainen taiteen kokija antaa teokseen jotain itsestään, jokainen katsoo teosta oman kokemusmaailmansa kautta ja siten luo sen aina uudelleen omassa mielessään. Tuo prosessi ja taiteen monitulkintaisuus kiinnostaa minua. 

 

Purkutalo 2022 projektissa toimin pääasiassa taidekoordinaattorin roolissa. Pidän ihmisten kanssa työskentelystä ja projektiluonteisuudesta, ja koska tyhjäksi jääneet tilatkin inspiroivat minua, on tämä projekti ollut minulle kuin unelma! 

  • Instagram
Anna Kallio.png
leppänen.png

Anni-Maaria Leppänen

Kuvataideopiskelija

  • Instagram

Moi! 

Olen Leppäsen Anni-Maaria, Kankaanpään Taidekoulun ensimmäisen vuosikurssikurssin opiskelija. Tällä hetkellä työstän ideoitani yleensä esittäviksi kuviksi niin taidegrafiikan kuin maalauksenkin keinoin. Opintojeni edetessä saatan kurkistaa myös esitystaiteen ja veiston maailmaan. Saapa nähdä, millaiseksi polkuni Taidekoulussa oikein muotoutuu!   

​

Vietän paljon aikaa kotini lähimetsissä kuljeksien ja kaikenmoista tutkaillen. Metsä on minulle erityinen paikka, joka kiinnostaa minua sekä visuaalisesti että kokemuksellisesti. Huomioni kiinnittyy metsästä löytyviin väreihin, pintoihin, materiaaleihin ja muotoihin. Tarkastelen metsää myös paikkakokemuksen kautta kysyen, millaiselta olo metsässä tuntuu? Tai miettien, milloin oikeastaan ollaan metsässä?  

​

Sitten purkutaloon. Muistan ensimmäisen vierailuni Kankaanpäässä sijaitsevassa tyhjässä ja kylmässä purkutalossa. Talossa leijaili ohikiitänyt ja tuntematon tunnelma. Kuljin talossa hieman varautuneena katsellen erimuotoisia läikkiä seinissä, naarmuja ovissa ja kolhuja lattioissa…kunnes saavuin pieneen huoneeseen, jonne pysähdyin. Huomasin oloni mukavaksi. Jokin tuossa huoneessa sai minut tuntemaan itseni tervetulleeksi taloon, minkä johdosta ilmoitin osallistuvani  

Purkutalo 2022 -projektiin.  

Olen lähtenyt työstämään ideaani tuohon pieneen huoneeseen sijoittuvasta installaatiosta uteliain ja innokkain mielin. Teen ensimmäistä kertaa teosta purkutaloon, mikä on antoisaa, sillä käsissäni on aivan uudenlaiset mahdollisuudet teoksen toteuttamiseen. Katsotaan mitä tulevan pitää! 

Tommi Seppänen

Kuvataideopiskelija

Olen Tommi Seppänen (syntynyt 1987), kolmannen vuosikurssin opiskelija SAMKin Kankaanpään taidekoulun kampuksella. Ennen nykyisiä opintojani asuin Rovaniemellä ja olen valmistunut Lapin Yliopistosta Taiteen Maisteriksi 2019. Syntyjään olen Kainuulainen. 

 

Olen kuvanveistäjä ja minua kiinnostaa installaatiot. Tyypillisesti installoin toiston avulla joukon yksittäisiä teoksia rytmiksi. Kuvanveiston pääpainoni on keramiikkaveistoksissa, mutta työstän mielelläni myös puuta, betonia, metallia, pronssia ja muita luonnonmateriaaleja. Tavallisesti toteutan installaationi sekatekniikkana. 

 

Teosteni aiheet keskittyvät yleensä tunteisiin. Haluan luoda teoksia, joiden äärellä katsoja tuntee jopa turhautumista ja epämukavuutta. Teosteni on tarkoitus edesauttaa katsojaa itsereflektioon. Veistokset itsessään ovat esittäviä ja kuvaavat fantasiahahmoja. Ensimmäisissä teoksissani pyrin tahallisesti välttämään sukupuolen, iän tai etnisen taustan kuvaamista. Nykyään veistosteni hahmot ovat maskuliinisia. 

 

Osallistun Purkutalo 2022 projektiin ullakolle installoidulla teoksella. Teos koostuu keraamisista veistoksista. 

  • Instagram
Tommi seppänen.png
tonyan esittely kuva.jpg

Tonya Björkbom

Kuvataideopiskelija

  • Instagram

Björkbom on 29 -vuotias suomenruotslainen queer-taiteilija.

​

Hän on tällä hetkellä kolmannella vuosikurssilla Kankaanpään taidekoulussa.

​

Inspiraation lähteenä toimii epätäydellisyys, epäonnistuminen, vartalot, identiteetti, traumat, kasvu, seksuaalisuus, tabut, pimeät puolet ihmisessä sekä erilaiset bakteerieliöt.

 

Björkbom tekee hieman kaikkea, mutta enimmäkseen häntä kiinnostaa performanssitaide, valokuvaus, erilaiset tekstiili-installaatiot ja taiteen ja muodin yhdisteleminen.

Miia Sipponen

Kuvataideopiskelija

Miten kertoa mielenkiintoisesti perustiedot itsestään, ilman että se on samanlainen esittely kuin muiden? Miten erottua joukosta? Olla kuin ei olisi 23-vuotias kuvataiteilija Kankaanpäästä? Voiko kaiken kirjoittaa kysymyksillä kuin ei olisi aikomustakaan kirjoittaa itsestään suoraan vaan piilottaa ne tiedon rippeet kysymyksiin? Olisiko se paljon mielenkiintoisempaa?  

​

Nyt kun keskustelu on avattu ja kysymystulva kirjoitettu niin voin kertoa, että kuvanveisto ja performanssi kilpailee ykkössijasta. En ole varma, kumpi voittaa, mutta kuvanveisto johtaa tällä hetkellä. Grafiikka tulee hyvänä kolmosena ja viimeistä sijaa pitää maalaus, joka hidastelee huolella. Ei varmaan selviä edes maaliin asti. Maaliviivatonta kilpailua on mielenkiintoista seurata eturivistä. Pokaalia ei onneksi tarvi valmistaa.  

​

Työskentelyäni inspiroi toistuvat toimintavaiheet, materiaalit ja muut prosessiin kuuluvat aiheet. Painotan enemmän prosessin mielenkiintoisuuden kuin teoksen merkitystä, joka yleensä syntyy jälkikäteen prosessin aikana ja yleisöltä. Puunveisto ja pienoismallien teko on ollut viimeaikojen hittikiinnostuksia, mutta kirjan sidonta ja performanssi on hieman salakavalasti pyörinyt pään sopukoissa.  

​

Kiireinen kevät on saanut pohtimaan omia toimintatapoja ja palautumiskeinoja. Oma täydellisyyteen tavoittelu ja tarkat suunnitelmat on välillä raskaita niin Purkutaloon ajattelin toteuttaa teoksen hieman rennommalla ajatuksella. Ajatuksella, joka kutkuttaa hidastamaan ja olemaan miettimättä liikaa – antaa tilaa intuitiivisena työskentelylle.  

  • Instagram
sipponne.png
kaario ja pajanne.png

Kaario & Parjanen 

Taiteilijakollektiivi

Taiteilijakollektiivi Kaario & Parjanen muodostui Kankaanpään taidekoulussa heti ensimmäisen opiskeluvuoden syksyllä 2021. Taiteilijoita yhdistää ohikiitävien hetkien ja arkisten yksityiskohtien havainnointi, tosissaan leikittelevä ajattelutapa ja tarkka materiaalille omistautunut työskentelyote. 

 

Yhteisissä teoksissa harhailevat kontrollin, halun, yksilöllisyyden, erillisyyden ja sopeutumisen teemat. 

Kalle Pienmäki

Kuvataideopiskelija

Olen Kalle Pienmäki, kolmannen vuosiasteen opiskelija SAMK Kankaanpään taidekoululla. Kiinnostuksen kohteitani ovat muun muassa maisemat sekä mysteerit. Olen erikoistunut maalaamiseen ja piirtämiseen. Viime aikoina olen keskittynyt asioiden kolmiulotteisuuteen ja väreihin. 


Tauluja tehdessäni työskentelen pidempiä aikoja teknisyyksien parissa. Tämän vastakohtana kuvanveisto on minulle väylä toteuttaa hetkessä syntyneitä ideoita. Siksi on mielestäni sopivaa veistää kesää purkutalolla.

Kuva_Kalle Pienmäki (1)_edited.jpg

Ida Sälve

Kuvataideopiskelija

Olen Ida Sälve ja opiskelen Kankaanpään taidekoulussa toisella vuosikurssilla.

​

Teokseni juontaa juurensa unimaailmasta ja ovat hyvin värikkäitä ja surrealistisia maalauksia, usein myös abstrakteja värikokonaisuuksia.

Olen maalaamisen lisäksi kiinnostunut myös performanssitaiteesta sekä installaatioista.

 

Tavoitteeni on luoda täysin uusia maailmoja taiteeni kautta ja saada katsoja uppoutumaan täysin uusiin sfääreihin.

Haluan hämmentää ja jättää paljon asioita katsojan oman tulkinnan varaan, jolloin työ on moniulotteisempi ja siitä voi saada paljon irti.

  • Instagram
ids.jpeg

Netta Hietaharju

Kuvataideopiskelija

Olen kolmannen vuoden opiskelija SAMKin kuvataidelinjalla.
Töissäni kuvaan ihmiskehoa, sen moninaisuutta ja henkilökohtaisuutta, sekä maailmamme vaikutusta ihmiseen ja ihmisyyteen. Teokseni leikkivät epämukavuuden, groteskin ja kauniin rajamailla ja luovat mielenkiintoisen sillan trauman ja rauhan välille. Sekatekniikat ja digitaaliset työkalut ovat tällä hetkellä minulle mieluisia.  

​

Wasa Graffitilandiassa työskentelyn jälkeen, totesin pitäväni suurten maalausten parissa työskentelystä, joten oli pakko tarttua mahdollisuuteen työskennellä Purkutalo2022-projektin parissa! Projektin aikana tulen toteuttamaan suuren seinämaalauksen Purkutalon päätyseinämään ja kävijöillä on mahdollisuus seurata vierestä työskentelyäni. 

  • Instagram
kiemura.jpg
Emma Asikainen kuva.jpg

Emma Asikainen

Kuvataideopiskelija

  • Instagram

Olen moniosaava, utelias ja persoonallinen kuvataiteilija, joka opiskelee tällä hetkellä Satakunnan ammattikorkeakoulussa, Kankaanpään taidekoulun kampuksella. Kiinnostukseni kohteet taiteen saralla ovat painottuneet tällä hetkellä kuvanveiston ja tilataiteen maailmaan, mutta mitkään tekniikat ja materiaalit eivät rajoita ilmaisuani, vaan hyödynnän monipuolisesti kuvataiteen eri osa-alueita työskentelyssäni.

 

Inspiraatio työskentelyyni löytyy niin tasa-arvoon ja ympäristöön liittyvien kysymysten, kuin myös huumorin, hauskuuden ja outojen tilanteiden kautta. Kuitenkin työskentelyn merkitys löytyy usein itse tekemisen lomassa, jolloin työ löytää sen syvällisen olemuksen.

 

Käsittelen taiteessani paljon omia henkilökohtaisia kokemuksiani ja vastoinkäymisiäni, tuoden samalla myös äänen ja tuen heille, jotka samaistuvat teosteni tematiikkaan. Tällä hetkellä töissäni vakavatkin aiheet näyttäytyvät huumorin kautta. Koen, että henkilökohtaisia hankaluuksia on turvallisempi lähestyä yhdessä jaetun naurun ja ilon kautta.

 

Ekologisuus on myös minulle tärkeä teema luomisprosessissani: kierrätysmateriaalit ja niiden hyödyntäminen tuo uusia haasteita ja tapoja luoda omaa henkilökohtaista taidetta. Haluan materiaalin palvelevan teoksen ilmaisua. Taidekoulun kurssivalikoiman myötä haalittu erilaisten tekniikoiden ja taitojen laaja hallinta on antanut minulle rohkeuden tehdä avoimesti omannäköistä taidetta, kokeillen ja yhdistellen eri tekniikoita ja materiaaleja.

IMG_20190105_000654_878 (1).jpg

Pinja Sietiö

Kuvataideopiskelija

  • Instagram

Minulle taide on tapa tuoda esille ajatuksiani ja ottaa kantaa globaaleihin ongelmiin.

Työskentelyni alkaa nopeasta luonnostelusta, johon vaikuttaa paljon senhetkinen mielentilani.

​

Luonto-teemaiset teokset ovat jotain, jota olen aina tehnyt ja jota tulen luultavasti aina tekemään. Saan luonnosta ja sen harmoniasta suurimman osan inspiraatiostani ja olen erityisen kiinnostunut ihmisen ja luonnon väliseen kanssakäymiseen, sekä ihmiskunnan vaikutukseen biosfäärissä.
Olen myös kiinnostunut symbolismista, jota käytän, jos en halua iskeä aihetta suoraan vasten katsojan kasvoja.

 

Pitkän aikaa olen taiteessani käyttänyt grafiittia ja vesivärejä, mutta niiden ohella olen alkanut käyttämään vesiohenteisia öljyvärejä niiden ympäristöystävällisyyden takia.

Mutta vaikka maalaaminen on pitkän aikaa ollut se ykkösjuttu, niin olen huomannut opintojen edetessä palaavani aina kuvanveiston puoleen siihen tutustuttuani. Kuvanveistosta alkaa siis muodostua oma kutsumukseni.

 

Haluan teoksillani saada ihmiset pysähtymään hetkeksi ja näkemään, kuinka kaunis ympäristömme on, mitä olemme sille tekemässä sekä miettimään suhdettamme ympäristöömme. Nykyään on niin helppoa vain kävellä kaiken kauniin ohi edes huomaamatta sitä

P1260573 (2).JPG

Ika Närhi

Kuvataideopiskelija

Olen Ika Närhi, ensimmäisen vuoden opiskelija Kankaanpään taidekoulussa ja toimin Purkutalolla kesätaiteilijana.

​

Maalaan akryylimaaleilla teoksia, jotka lähtevät liikkeelle väreistä. Mielessäni velloo meri, joka täyttää ajatukseni niillä sävyillä, joilla haluan maalaukseni luoda. Sen jälkeen pystyn näkemään aiheen. Olen löytänyt maalauksiini tasapainon pop-taiteen ja ekspressionismin yhteentörmäyksestä. Pop-taiteessa usein esiintyvät kirkkaat värit ja voimakkaat kontrastit ovat aina vetäneet minua puoleensa, kun taas ekspressionismista löysin hengellisyyden, mielen ja kehon yhteyden sekä vapauden taiteen luomiseen.

​

Toispuoleisen ja meidän maailmamme yhteys on aina kiinnostanut minua, mikä näkyy erityisesti ihmisten ja jumalten välisen suhteen käsittelyssä taiteessani. Yleensä iloisen värikkään värimaailman alle piiloutuu synkempiä aihealueita niin yhteiskunnallisista ongelmista henkilökohtaisempiin aiheisiin.

  • Instagram

Pensselipäät

Taiteilijakollektiivi

Kankaanpään taideyhdistyksen vuotuisen lasten kesäkurssin osallistujat toteuttivat seinämaalauksen Purkutalon julkisivulle Pensselipäät-nimen alla. Kurssin opettajana toimi Katja Räikkälä Kankaanpään taideyhdistykseltä. Pensselipäät vetivät inspiraatiota teokseensa luolamaalauksista 40 000:n vuoden takaa.

IMG_20220609_153950_edited_edited_edited.jpg
bottom of page