top of page
Search

Paljonko Purkutalolla on taiteiltu?

Purkutalon avajaisista on nyt kulunut 50 päivää. Vielä kesäkuun alussa kerroimme vajaan 30:n tekijän osallistuneen projektiin. Luku on niistä ajoista noussut merkittävästi, sillä talo on tähän mennessä ehtinyt tarjota alustan yli 42:n henkilön taiteelliselle ilmaisulle. Kesän edetessä taiteilijaluku voi vielä nousta, sillä tilojen tarjoamia mahdollisuuksia kohtaan on osoitettu lisää kiinnostusta.


Tällä hetkellä kaikkiaan 22 taideopiskelijaa on ollut mukana tekemässä taidetta talolle. Näistä taiteilijoista noin kuusi tulee vielä jatkamaan työskentelyään kesän aikana. Taiteilemaan on tullut väkeä myös muilta tahoilta yli 20 henkeä. Talolta löytyy tällä hetkellä yli 32 taideteosta.


Purkutalon taiteen perusteemoihin kuuluu kierrätys. Kierrätysmateriaalista valmistettujen teosten lisäksi talolla on niin kutsuttuja readymade-teoksia, joissa hylätyt esineet otetaan uudelleen käyttöön taiteellisessa yhteydessä.


Mitä tulee talolle tehtyihin seinämaalauksiin, maaleja on saatu useasta lähteestä. Iso osa akryylimaaleista on ylijäämää SAMK Kankaanpään taidekoulun kursseilta. Suuri erä pastellisävyisiä jämämaaleja sekä maalausvälineitä tuli talolle taideopiskelijoiden ja Kankaanpään kaupungin aiemmasta yhteistyöstä, eli Laviantien alikulkutunneleiden abstrakteista seinämaalauksista. Tämän lisäksi maaleja on saatu lahjoituksina.

Monen teoksen peruselementiksi ovat muodostuneet luonnonmateriaalit, erityisesti kuivat oksat. Risuja ja muuta puumateriaalia löytyykin sekä sisältä että ulkoa yhteensä 14:sta teoksesta. Toissa päivänä Kankaanpään kaupungin puutarhatyöntekijät karsivat puiden oksia Paasikivenkadun ja Tannerinkadun varsilla. Myös Purkutalon julkisivulla kasvava tammi sai luopua parista katolle kurottavasta oksasta, jotka traktori olisi pian kantanut hakkeeksi, ellei pihalla puuta veistänyt taideopiskelija olisi päättänyt hyödyntää tarjolla olevaa materiaalia työssään.


Tammi pääsi sattumalta "halkokasvin" varsiksi. Tuoreet oksat olivat riittävän ohutta ja kestävää puutavaraa, joka oli juuri päässyt loppumaan. Teos valmistuu osaksi Kalle Pienmäen kokonaisuutta Puupaja.



Tervetuloa vierailemaan Purkutalolle 19.5.-26.8.2022!

46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page